Яке пальто підходить до вашого типу фігури

Навіть саму ідеальну фігуру можна зіпсувати неправильно підібраним вбранням і навпаки, фігуру з вадами можна за допомогою правильно підібраного одягу зробити красивою. Щоб виглядати бездоганно, щоб правильно вибирати фасон одягу, потрібно знати тип своєї фігури. У цьому випадку вбрання приховуватиме недоліки і максимально підкреслюватиме переваги.
Типи фігур
Існує 5 основних типів жіночої фігури. Звичайно, є нюанси та виділяють набагато більше типів, але для правильного підбору гардеробу достатньо знати основні.

Пісочний годинник (фігура Х).


Це традиційний тип. Основна характеристика – ширина стегон дорівнює ширині плечей. Талія тонка, добре виражена. Верх і низ фігури пропорційні. Для цього типу одяг підбирати найлегше, тому що підходять різні фасони та типи вбрання.
Незалежно від того жінка з таким типом фігура повненька чи худенька – постать залишається яскраво вираженою. При наборі ваги зазвичай жир з’являється на стегнах у вигляді «вушок», і в області грудей, на талії незначно, вона залишається тонкою. Якщо жінка худне, стегна залишаються жіночними.
Основні параметри фігури даного типу:

  1. Округлі форми.
  2. Виражена талія не залежить від повноти.
  3. При наборі ваги повніють переважно стегна та сідниці.
  4. Ноги та руки мають округлу форму.

Власниці такого типу фігури: Мерлін Монро, Моніка Беллучі, Софії Лорен.
Основні поради, чого слід уникати одягу для цього типу.
Для фігури Х не підходить безформний, мішкуватий одяг. Вбрання має підкреслювати талію. Занадто облягаючий одяг, також як занадто вузькі штани та джинси підійдуть далеко не всім. Чіткі принти – смужка, геометричні орнаменти, клітина не дозволять підкреслити переваги такої фігури. Якщо Ваші груди не маленького розміру слід уникати вирізу-човника. Тяжкі, щільні тканини типу оксамит, твід тощо будуть повнювати. Вони підійдуть лише худеньким.
Компанія “GIORGIO” пропонує в асортименті пальто для цього типу фігури.

Груша (фігура А).


Цей тип фігури відрізняється тим, що ширина стегон ширша, ніж ширина плечей.
Загальний силует фігури – низ завжди ширший, верх більш витончений. Талія тонка, яскраво виражена. Іноді талію занижено т.к. фігура може мати легку диспропорцію – часто тулуб довший, ніж ноги.
У повненьких жінок з таким типом фігури – жирові відкладення накопичуються переважно на сідницях, боках та стегнах. Різниця між стегнами і плечима тим більша, чим повніше постать. У худеньких жінок пропорції більш правильні. Слід пам’ятати, що для жінок з таким типом фігури дуже важливою є хороша постава. Навіть при невеликій сутулості максимально виявляться всі недоліки.
Основні параметри фігури даного типу:

  1. Ширина стегон ширша за плечі.
  2. Надлишки жиру відкладаються на боках, на талії значно меншою мірою.
  3. Як правило – плоский живіт, стегна вигнуті.
  4. Щодо стегон груди невеликі.
  5. Тонка витончена шия, вузькі плечі.
  6. При наборі ваги плечі та обличчя не змінюються, повніють лише стегна та сідниці.

Власниці такого типу фігури: Крістіна Агілера, Бейонсе, Кейт Уінслет, Дженніфер Лопес.
Основні поради, чого слід уникати одягу для цього типу.
Для фігури А не підходить безформний, мішкуватий одяг. Слід уникати одягу, який приховує талію. Занадто одяг, що облягає, підкреслить диспропорцію і різницю між плечами і стегнами. Принти на стегнах та акценти у вигляді ременя, декоративних оздоблень по найширшій частині стегон ще більше підкреслять недоліки, зробивши стегна ширшими. Також як реглан рукав зробить плечі ще вужчими.
З тієї ж причини слід уникати спідниць-тюльпанів.
Компанія “GIORGIO” пропонує в асортименті фасони пальта, які підійдуть для такого типу фігури.

Трикутник (фігура Y).


Власниці такого типу фігури виглядають спортивними та сильними. Головні характеристики – широкі плечі та вузькі стегна. Зазвичай верхня частина тулуба трохи коротша, ніж нижня. Ноги стрункі, тонкі. Талія широка, не виражена.
Навіть коли жінка з таким типом фігури повніє – ноги залишаються стрункими та худорлявими. Повнота розподіляється у верхній частині фігури, в ділянці грудей, живота, спини, плечей, рук.
Основні параметри фігури даного типу:

  1. Ширина плечей ширша за стегна.
  2. Таз досить вузький, сідниці не виражені, плоскі.
  3. Ноги стрункі, худі, особливо в області нижче коліна.
  4. При наборі ваги збільшується плечовий пояс, ноги залишаються худими.
  5. У повненьких жінок з таким типом фігури верхня частина тіла наближається до форми прямокутник.

Власниці такого типу фігури: Демі Мур, Сігурні Уівер, Шер, Рене Зеллвегер, Сієнна Міллер.
Основні поради, чого слід уникати одягу для цього типу.
Основна порада – прибрати акцент із області плечей. Не підходять широкі, об’ємні та великі коміри. Великі вирізи – типу «човники».
Слід уникати складок, кишень, декоративних елементів у грудях. Оскільки верхня частина тулуба яскраво виражена і масивніша щодо нижньої частини – слід уникати будь-яких елементів, що підкреслюють цю область. Двобортні піджаки підкреслюють ширину плечей та грудей. Цей одяг не для такого типу фігури. Довгі вузькі спідниці виділять вузькі стегна, тому такий одяг підкреслить недоліки фігури. Не рекомендують одяг із занадто тонких та м’яких тканин.
Компанія “GIORGIO” пропонує в асортименті фасони пальта, які підійдуть для такого типу фігури.

4. Прямокутник (фігура Н).


Основні характеристики фігури типу прямокутник – ширина плечей і ширина стегон однакова, талія широка. Тому така фігура виглядає рівною, схожою на прямокутник. Зазвичай жінки, які мають таку постать, схильні до повноти.
І у разі повненьких жінок, прямокутник стає більш вираженим. Жир відкладається рівномірно на животі, стегнах та грудях. Причому найчастіше на животі він навіть більш виражений. У худеньких жінок цей тип фігури досить пропорційний, майже ідеальний. За винятком, що талія не буде тонкою та вираженою.
Основні параметри фігури даного типу:

  1. Плечі та стегна по ширині практично однакові.
  2. Стрункі, худорляві ноги, кремезний тулуб.
  3. Широка, маловиражена талія.
  4. Ягідниці плоскі, невиражені.
  5. Стігна вузькі.
  6. Руки та ноги не мають округлої форми.

Власниці такого типу фігури: Ліндсі Лохан, Мілла Йовович, Кіра Найтлі, Камерон Діаз, Жізель Бюндхен.
Основні поради, чого слід уникати одягу для цього типу, а що слід акцентувати.
Головне правило, не носити одяг, який підкреслює прямокутну форму фігури.
А саме – мішкувате вбрання. Не слід носити приталені речі, що обтягують, – це підкреслить відсутність талії. Обтягуючі вузькі штани та спідниці підкреслюватимуть вузькі стегна. Можна носити речі, які збільшують стегна – плісування, складання, розкльошені від талії спідниці та ін. Також можна підкреслити та збільшити груди – шарфи, прикраси, колірні акценти, складки, кишені, декоративні елементи. Не слід підкреслювати невиразну талію поясами, ременями, особливо широкими. Зробити талію більш вираженою можна за допомогою вставок на боках із тканини іншого кольору. Краще якщо середина світла, а боки темні. Вставки повинні в районі стегон сходити нанівець під кутом, створюючи ілюзію ширших стегон.
Компанія “GIORGIO” пропонує в асортименті фасони пальта, які підійдуть для такого типу фігури.

Яблуко (фігура О).


Цей тип фігури, мабуть, найдиспропорційніший. Це жінки із полотен Рубенса. У 16-17 століттях це був своєрідний зразок краси. О-подібний тип має широку талію та живіт. Середня частина тулуба є найвидатнішою та об’ємною. Ноги стрункі, худі, стегна та сідниці вузькі, не виражені. У повних жінок такого типу жирові відкладення переважно на талії та животі. Для цієї постаті характерні плавні вигини.
Основні параметри фігури даного типу:

  1. Ширина плечей і стегон приблизно однакова.
  2. Фігура має плавні лінії, м’які вигини.
  3. Схильні до повноти.
  4. Ноги тонкі, сідниці та стегна вузькі, худі.

Власниці такого типу постаті: Алла Пугачова, Келлі Осборн.
Основні поради, чого слід уникати одягу для цього типу, і який одяг підійде більше.
Гідність фігури – стрункі ноги. Тому слід наголошувати на цій частині. Також рекомендується декольте, щоб підкреслити груди.
Одяг, що однозначно облягає, не для такого типу. Подібне вбрання зробить всі недоліки ще більш вираженими. Не можна наголошувати на талії. Від цього фігура виглядатиме повніше та безформніше.
Вузькі штани та спідниці підкреслять дисбаланс між верхом та низом фігури. Одяг з великим малюнком, з великими, яскравими принтами, робитиме форму фігури ще більшою.
Компанія “GIORGIO” пропонує в асортименті фасони пальта, які підійдуть для такого типу фігури.