З чим носити вишиванку чоловікам?

Чоловіча вишиванка на сьогоднішній день набуває все більшої популярності, завдяки чому вона вже не асоціюється виключно з формальними атрибутами національних свят. Все частіше українська етнічна вишивка зустрічається у колекціях світових будинків моди. Таким чином, у наші дні вишиванка – це не просто данина давньої традиції та патріотизму. Це стильна іміджева річ. І якщо ви не є прихильником масового виробництва, то дизайнерська вишиванка від «Giorgio&Журавель» стане справжнім предметом гордості вашого гардеробу. Ми створили авторську колекцію чоловічих вишиванок: багатий на асортимент на будь-який смак і розмір, різноманітність орнаментів та кольорів, універсальні повсякденні та ошатні святкові сорочки різних фасонів з високоякісних натуральних тканин.
У попередніх статтях ми багато писали про символіку чоловічої вишиванки, а сьогодні розглянемо з чим носити вишиванку.

Вишиванка. З чим носити?

Зрозуміло, залежно від ситуації та обраного вами стилю поєднання одягу буде різним.

  • Вишиванка під джинси. Сучасна класика демократичного стилю casual – вишиванка та джинси: стильно, комфортно, універсально. Ідеально, коли вишитий візерунок збігається за кольором із джинсами. Фасон джинсів не відіграє ролі: підходять як рівні, так і звужені. Під світлі джинси найкраще підходять білі вишиванки із коротким рукавом. Під темні сорочки із темно-синім або червоним орнаментом. Заправляти вишиванку в джинси чи ні – тут все залежить від вашої фігури та смаку. Чітких критеріїв немає, оскільки стиль casual дуже вільний.
  • Вишиванка під штани. Вишиванки чудово виглядають із штанями з натуральних тканин. Літні лляні штани та вишиванка з коротким рукавом – ідеальне поєднання. Можна носити випуск. Класичні штани додадуть вашому образу більш суворий та діловий вигляд. Дуже елегантно виглядає поєднання чорних штанів із чорною шовковою вишиванкою. У цьому випадку вишиванку необхідно заправити.
  • Вишиванка під діловий костюм. Все частіше в такому образі можна побачити політичних та інших громадських діячів. Костюм та вишиванка виглядають дуже урочисто і при цьому оригінально. Дуже добре, якщо колір орнаменту перегукується із тоном костюма. Також чудово поєднуються з костюмами вишиванки білим по білому.
  • Вишиванка із шортами та капрі. Для спекотного сезону актуальним є поєднання вишиванки з подовженими шортами. Звичайно, краще вибирати моделі з льону або бавовни, щоб ваш образ отримав цілісне завершення.
  • Яке взуття носити з вишиванкою? Зрозуміло, взуття ми підбираємо не під вишиванку, а під загальний стиль і, перш за все, низ. З джинсами, лляними та бавовняними брюками чудово виглядають кеди, кросівки, мокасини. Костюм припускає виключно класичні туфлі.
  • Аксесуари до вишиванки. Як і у випадку із взуттям, ми відштовхуємось від цілісного образу. У демократичних варіантах чудовим доповненням може стати рюкзак в етнічному стилі, добре виглядають і спортивні моделі. Зі строгими брюками або діловим костюмом краще носити шкіряний клатч або класичні сумки, портфелі.

Вишиванка на весілля

Елементи національного стилю у весільному костюмі – справжній хіт останніх років. Тим більше, весільна вишиванка якнайкраще відображає споконвічні традиції наших предків, акумулюючи світлу енергію достатку, благополуччя та родючості (ромбічні орнаменти, калина, дерево життя, парні птахи та інші мотиви). Ви можете продумати свою власну парну символіку: ідентичні орнаменти в одязі молодої пари наголошують на єднанні і виглядають неймовірно красиво.