Продаж одягу в українському стилі ТМ Журавель

Звичайно ж, усі батьки хочуть, щоб їхні діти на урочистостях у садочку та школі виглядали яскраво та оригінально, щоб їм було комфортно та зручно. В останні роки загальноприйнятим стало вдягати вишиванку на перший та останній дзвінок, дитячі ранки, фотосесії та інші святкові заходи. Подарувавши дитині вишиванку, ми не лише віддаємо данину патріотичній тенденції, а й м’яко виховуємо у своїх дітях любов до української культури, інтерес до наших традицій, сприяємо самоідентифікації та почуттю національної гордості. А ще одяг від українських дизайнерів безперечно розвиває у дітей почуття смаку та стилю.

Вишивка для дівчаток

Здавна по жіночій лінії передавалося та ретельно оберігалося мистецтво української вишивки: техніка, символіка орнаментів, значення кольорів та їх поєднання. Дівчатка з юного віку долучалися до цієї традиції, готуючи посаг для себе, а потім вишиваючи свій весільний рушник, сорочки для чоловіка та діток. Як правило, жіночі вишиванки розшивались гладдю і в їх основі були квіткові мотиви (лілія, троянда, мак, соняшник і калина зустрічаються найчастіше). Незаміжні дівчата вишивали на своєму одязі зозулю або солов’я, вагітні носили вишиванки, розшиті ромбами (ромб із крапкою всередині – символ запліднення), жінки похилого віку одягали сині сорочки, а молоді дівчата небесно-блакитні.
На сорочках своїх маленьких доньок жінки вишивали голубів (символ доброї вісті), павичів (квітуча молодість), калину (сила роду, жіноча краса та родючість), хвилясті лінії та спіралі (знак води – жіночої енергії), місячні мотиви.

Вишиванки для дівчаток

В інтернет-магазині «Giorgio&Журавель» ви знайдете чудовий асортимент авторських вишиванок для дівчаток, а також ошатні вишиті сукні з найкращим поєднанням ціна-якість. Дитячий одяг ми шиємо з добротних натуральних тканин, які забезпечують дитині почуття комфорту, не ширять, не електризуються, добре переносять прання. Моделі не обмежують руху. Також рекомендуємо звернути увагу на плахти (традиційна частина українського національного костюма): за її допомогою образ вашої дівчинки стане ще більш оригінальним та завершеним. Колірна палітра орнаментів багата: від ніжних півтонів непомітної геометрії до яскравих мотивів квітів.

Вишивка для хлопчиків

Чоловіча вишиванка – уособлення мужності, сили духу українського козацтва, данина патріотизму та національної традиції, що сягає своїм корінням у далеке минуле. Здавна матері вишивали сорочки своїм синам, благословляючи їх на справу, військові подвиги, вірячи в захисні властивості зашифрованих орнаментів, що втілюють енергію стихій, сонячне світло, божественну мудрість, силу роду. І якщо дівочі вишиванки розшивались гладдю, то сорочки хлопчиків хрестиком. Використовувалися геометричні візерунки та рослинні елементи, але не квіти – ці мотиви були абсолютно нехарактерними для чоловічої вишиванки. Найчастіше зустрічалися ромбічні орнаменти (знак землі, засіяного поля), квадрат (упорядкований матеріальний початок, гармонія та благополуччя), хрестики (прямий хрест – сонячний чоловічий початок, сила Творця), сварги (нескінченний розвиток Всесвіту, циклічність буття), восьмипроменеві зірки ( торжество життя, злиття чоловічого і жіночого почав), дерево життя (єдність трьох світів: яв, наві і прав; гармонія часу), листя дуба (чоловіча міць), хміль (молодість, розвиток), колос (багатий урожай, благоденство).

Вишиванки для хлопчиків

Дизайнери «Giorgio&Журавель» розробили колекцію авторських вишиванок для хлопчиків різного віку. Моделі винятково комфортні, не обмежують рухів. Льон і бавовна, з яких виготовляються вишиванки, забезпечує дитині найприємніші відчуття, а крім того, це бактерицидні тканини, що дихають, добре вбирають і віддають вологу. На нашому сайті представлений великий вибір вишиванок на хлопчиків різних фасонів, з рукавом і без, у різній кольоровій гамі. Також можна підібрати стильний фемілі-цибуля для батька та сина, що ще більше сприятиме не тільки відчуттю спорідненості, але й почуття самоідентифікації дитини.