Пальто із твіду. Стилі та властивості твідової тканини

Кілька слів про твід

З історії твіду. Оскільки тканина з’явилася досить давно (відомо, що вже в 18 столітті в Шотландії та Ірландії вироблявся твід), вона має свої традиції, що склалися: спочатку з твіду шився фермерський одяг, а вже в 19 столітті твідовий одяг для полювання та гольфу увійшов до аристократичних кіл. І, нарешті, на початку 20 столітті, твід поширився повсюдно, завдяки величезній популярності твідових кепок. У 20-х роках 20 століття твідом зацікавилися законодавці моди: і слідом за Коко Шанель твідовий одяг ввели у свої колекції Ральф Лорен, Вів’єн Вествуд та інші.
Характерна риса твіду – забарвлення та малюнок матеріалу. Здавна склалися й характерні малюнки для твіда: це класична ялинка, клітка, мушка та гусяча лапка. Що ж до кольорів, традиційними є сірі тони, беж, коричневий, чорний, білий і болотний. Нещодавно колірна гама помітно розширилася: тепер можна знайти одяг з твіду червоного, малинового, зеленого, фіолетового, помаранчевого та інших кольорів.

Властивості тканини твіду

Твід не виходить з моди довгий час завдяки своїй доступності і ряду привабливих властивостей: нитка твідова виробляється з вовни овець, маючи свій характерний ворс і об’єм, вона добре вбирає вологу і при цьому зберігає тепло, має достатню міцність і зносостійкість. Твід відмінно комбінується з трикотажем, хутром, шкірою та замшею, тому цей матеріал дозволяє дизайнерам сміливо експериментувати у поєднанні тканин (найпоширеніші вставки на ліктях, кишенях, комірі та рукавах).
Жіноче пальто з твіду – це завжди актуально, елегантно та стильно.
Однак, при виборі виробу слід враховувати наступне:

  • Фактура матеріалу досить об’ємна, відповідно це не та тканина, яка апріорі стрункує силует: дамам з багатими формами рекомендується вибирати прямі фасони. Також не рекомендується набувати довгого пальта жінкам невисокого зросту – твід візуально ще вкоротить фігуру.
  • Твидова тканина чудово підкреслює солідність та статус. Тому будьте готові до того, що у твідовому пальті ви можете здаватися дещо старшими за свої роки. Компенсувати цей нюанс можуть світлі відтінки та малюнок у ялинку.
  • Універсальні кольори (сірий, коричневий, болотяний) відповідають строгому англійському пальті. Якщо ви тяжієте до сучасного стилю casual або спортивних варіантів, рекомендуємо зупинити свій вибір на нетрадиційних кольорах.

З якими стилями одягу поєднується пальто твідів

Правильно підбираючи та комбінуючи одяг, ви можете поекспериментувати з різними стилями. Давайте розберемося з основними варіантами.

  • Англійський стиль. Найпоширеніший і відносно простий. У цьому випадку пальто слід поєднувати з білою сорогою, спідницею-плісе або брюками прямого крою. Також цьому стилю відповідають жилет, гольф, кашеміровий светр. Взуття: ботильйони або оксфорди на невеликому каблучці.
  • СтильCasual. У цьому варіанті вибирайте короткі сукні або навпаки довгі спідниці в підлогу у поєднанні з трикотажним або шифоновим топом вільного крою.
  • Стиль міський шик. Найбільш актуальний напрямок на сьогоднішній день. Передбачає поєднання досить важкого пальта з літа з повітряними сукнями, об’ємними шарфами великої в’язки, трикотажними шапками. Також чудово виглядають вузькі джинси. Короткі сукні під пальто добре поєднуються із ботфортами.

Купити пальто твідове Україна

В інтернет-магазині «Giorgio&Журавель» ви знайдете великий асортимент жіночих демісезонних пальто, в тому числі, з твіду. У нас ви можете придбати дизайнерські пальто, які вигідно підкреслять вашу індивідуальність. Ми пропонуємо свій брендований продукт, як і привабливість якого впевнені на 100%. Наші консультанти допоможуть вам підібрати найкращий варіант. І ми в максимально короткий термін відправимо ваше замовлення до будь-якого поштового відділення України.