Дитяча вишиванка

Історія вишиванки сягає своїм корінням у далеке минуле, коли цьому предмету одяг приписувалися особливі сакральні властивості: вважалося, що вишиванка захищає свого власника від темних сил, злих помислів, недуг, ворогів видимих і незримих. Відомо, що одразу після народження на дитину одягали вишиванку, пошиту із сорочок батьків, щоб передати їй енергетичну силу батька та матері. Спеціальні вишиванки шилися з нагоди триліття дітей. Особливим значенням наділялися базові кольори ниток: чорний – сила землі, родючість, червоний – кровна спорідненість, любов, зелений та синій – енергія стихій. Оберегові візерунки наносилися на горловину, поділ і рукави, поступово набуваючи дедалі ширшого набору символічних елементів.
На сьогоднішній день вишиванка стала не лише стильним символом патріотизму, а й невід’ємною частиною дитячого гардеробу: починаючи з дитсадківських ранків та закінчуючи останнім дзвінком у випускному класі, вишиванки актуальні та універсальні для будь-якої події у житті вашої дитини.

Як вибрати дитячу вишиванку

Вибираючи вишиванку для дитини, ми насамперед повинні орієнтуватися на такі характеристики, як якість тканини, комфорт і зручність моделі, практичність виробу.
Зрозуміло, перевагу варто віддавати вишиванкам з натуральних тканин: бавовна та льон. Вони мають хороші вологовідвідні та терморегулюючі та бактерицидні властивості, тактильно приємні, чудово захищають шкіру від прямого сонця, зносостійкості, добре переносять прання.
Вишиванка не повинна обмежувати рухи дитини: вибирайте вільний крій.
В ідеалі придбати кілька вишиванок: ошатну та яскраву для урочистостей, скромнішу та спокійнішу для повсякденного гардеробу.

Вишиванка для хлопчика. Поради щодо вибору

Насамперед визначимося, з яких випадків ваш син одягатиме вишиванку. Якщо розглядати її як предмет базового гардеробу, рекомендуємо віддавати перевагу монотонним моделям із неяскравою вишивкою. Це може бути вишита сорочка з довгим рукавом, вишиванки-боді, літні футболки-вишиванки – головне, щоб модель добре гармонувала із повсякденними джинсами чи брюками. Для урочистих подій можна придбати вишиванку з яскравими поліхромними візерунками. Також дуже ошатно виглядає вишивка білим по білому, червоні візерунки на чорному полотні.
Вибираючи сорочку-вишиванку для хлопчика, зверніть увагу на символіку орнаменту: для чоловічих вишиванок характерні геометричні візерунки, що уособлюють енергію землі, гармонію Всесвіту, божественне начало та духовну енергію. Також часто зустрічаються вишиті листя дуба (чоловіча міць і сила), хміль (символ молодості та розвитку). Що ж до вишитих кольорів, ця традиція зародилася відносно недавно і не така характерна для чоловічого оберегового одягу.

Вишиванка для дівчинки. Поради щодо вибору

Вибираючи вишиванку для дівчинки, відштовхуватимемося від сезону та приводу. Для холодної пори року чудово підійде сукня-вишиванка з довгим рукавом. Натуральна тканина не віддає тепло, повітря безперешкодно циркулює. Модель не повинна обмежувати рухи – вибирайте вільний крій. А гарний вишитий пояс завжди може трансформувати повсякденне плаття в ошатний образ. Для теплого сезону рекомендуємо розглянути тонкі льняні сорочки та вишиті футболки з коротким рукавом, які можна поєднувати як зі спідничками, так і зі звичайними джинсами.
Що ж до традиційної символіки жіночих вишиванок, ми можемо виділити орнаменти, що уособлюють енергію води (хвилясті лінії, зигзаги), калину (сімейне щастя, сила роду), виноград (родючість), троянду (безперервність буття), соняшник (радість, сонячне світло) , мак (молодість і нев’януча жіноча краса), птахи (любов).

Вишиванка до школи

Починаючи з першого дзвінка, вишиванка буде актуальною для будь-якої шкільної події в житті вашої дитини. І не варто думати, що цей одяг доречний лише на іспитах та урочистостях. Канули в минуле ті часи, коли вишиванка вважалася формальною даниною патріотичним традиціям. Сьогодні все більше дітей носять вишиті сорочки як базову складову шкільного гардеробу.
Вишиванка для хлопчика до школи. Найбільш затребуваними залишаються відтінки натурального льону з непомітними орнаментами в зоні коміра та рукавів. Чим скромнішою буде повсякденна вишиванка, тим простіше її комбінувати з будь-яким одягом та взуттям. Не забувайте про те, що діти ростуть дуже швидко – є сенс купувати вишиванку на розмір більше, щоб до кінця року не виявилося, що річ зовсім мала.
Для оригінального та стильного образу дівчаток, крім вишиванок, рекомендуємо розглянути спідниці-вишиванки, а також сукні-вишиванки до школи. Звичайно, якщо не йдеться про урочисті випадки, варто вибирати одяг у спокійній гамі з якісної зносостійкої тканини. Речі з етнічною вишивкою чудово виглядають у поєднанні з класичним одягом: головне підібрати нейтральну гаму і досить скромний вишитий візерунок.

Дитячі вишиванки від виробника «Giorgio&Журавель»

Наші дизайнери розробили велику колекцію дитячих вишиванок на різний вік з найкращим поєднанням ціни-якості: величезний вибір кольорів та орнаментів, адаптовані для дітей моделі, повсякденний та ошатний одяг на різний сезон, широка розмірна сітка. Все, що вам потрібно – вивчити каталог нашого інтернет-магазину, вибрати речі, що сподобалися, і пройти нескладну процедуру оформлення замовлення.
Також у нас можна придбати дитячі вишиванки оптом. Є гнучка система знижок для постійних та нових партнерів.

Оплата

Після оформлення замовлення ви можете оплатити товар карткою або скористатися післяплатою, отримавши посилку в поштовому відділенні.

Доставка

Ми працюємо територією всієї України. У мінімально стислий термін доставимо ваше замовлення в будь-яке поштове відділення, промоніторимо рух посилки.