Що одягнути на відпочинок за містом

Поїздка на природу – це чудовий спосіб відпочити будь-якої пори року! Весняні пікніки, літні поїздки з друзями на дачу чи заміський будинок, осінні прогулянки за містом, Новий рік у засніженому лісі – природа прекрасна у будь-яку пору року! Важливо тільки правильно одягнутись та вибрати відповідне взуття.
Що означає одягнутися правильно? Головне – вибрати “золоту середину”. Відмовитися від розтягнутих футболок і стоптаних кросівок, вважаючи, що на відпочинку в лісі і так зійде, але в той же час, не вбиратися, вибираючи найстильніші та наймодніші речі з вашого гардеробу – це так само недоречно.
Вибір речей залежить від багатьох причин – сезону, мети поїздки, віку. Розбиратимемося.

Сезонність одягу

Зима

Зима у нас у країні може бути дуже різною за погодою – від морозів до відлиг із плюсовою температурою. Тому, перш ніж збирати зимове екіпірування, подивіться 2-3 перевірені метеоресурси. І не на 2 тижні вперед, а за кілька днів до поїздки.
У будь-якому випадку, зима – це вітри, опади (сніг чи дощ), холод. Головне правило цієї пори року – багатошаровість, щоб максимально комфортно почуватися при перепадах температур, комбінуючи ці шари.
Ось як виглядає універсальний одяг для зимових вилазок до лісу, шашликів, гулянь на природі:
Верхній шар – тепла куртка з капюшоном з тканини, що не промокає. Сьогодні особливо популярний верхній одяг на мембрані: він не сковує рухів, легкий, зручний, при цьому добре гріє. На ногах – утеплені штани, що не промокають. Штани та джинси будуть зовсім не функціональні для зимових активностей.
Взуття вибирайте з натуральної шкіри, на хутрі або хорошому утеплювачі, високе, розношене. Підійдуть модні тимберленди, утеплені зимові кросівки, а ще краще трекінгові черевики.
Середній шар – вовняний светр, толстовка з флісу. Хороші кашемірові, в’язані речі.
Нижній шар – термобілизна. Якщо плануєте пробути на повітрі не дуже довго, а плюсова температура, можна обійтися без нього, одягнувши на тіло футболку з якісної синтетичної тканини. Так-так, для фізичної активності натуральні тканини – не найкращий вибір.
Не забудьте про важливі дрібниці: шапка, рукавички або рукавиці, шарф, шкарпетки повинні бути зручними, теплими. В ідеалі придбати термошкарпетки – вони добре тримають тепло і регулюють вологу.

Весна-осінь

Ці дві пори року можна об’єднати, оскільки у квітні-жовтні чи вересні-травні одягаються приблизно однаково.
Особливість міжсезоння – швидка зміна погоди. Часто буває так, що вранці досить прохолодно, а вдень при яскравому сонячному світлі стає спекотно. Або навпаки, сонячний ранок цілком може змінитись прохолодним дощем після полудня.
Тому в холодніший період використовуємо той же принцип багатошаровості: бавовняна або термобілизна, светр, джемпер, футболка з довгими рукавами, джинси або спортивні штани, зверху – куртка або ветровка з капюшоном. Зверніть увагу: для хорошої терморегуляції одяг повинен бути досить вільним, що легко пропускає повітря.
На ногах кросівки, кеди, в яких вам зручно ходити. Не ризикуйте з новим взуттям, в якому ви ще не впевнені: розтерті або мокрі ноги зіпсують навіть найпрекраснішу поїздку.

Літо

Спекотна погода також висуває свої вимоги до екіпірування.
Це легка футболка, що дихає, спортивні штани, капрі. Можна вибрати модульні варіанти – штани, які легко перетворити на зручні шорти. Однак, пам’ятайте, що всі відкриті ділянки тіла неминуче засмагнуть, якщо не користуватися потужним сонцезахисним кремом. Тому рекомендуємо віддавати перевагу майкам без рукавів та коротким шортам або навпаки закритим штанам.
Як би не було жарко, вибираючись на цілий день на природу, захопіть світлу сорочку з довгим рукавом – вона захистить вас від агресивного сонячного впливу та від комахових укусів. Також має сенс взяти легку водонепроникну ветровку з каптуром на випадок дощу.
Захистіть голову від сонячних променів: панама, капелюх, косинка допоможуть урятуватися від спеки. Що стосується бандани – відразу подумайте, як виглядатиме ваше обличчя з відповідною засмагою, якщо ви не носите чубчика.
На ногах має бути зручне легке взуття – кеди, сліпони, трекінгові сандалії. Не варто одягати шльопанці – цей варіант підійде лише для пляжу.
Обов’язковий літній аксесуар – сонцезахисні окуляри.

Тип подорожі

Пікнік

Поїздка на пікнік передбачає обід на природі, тривалий відпочинок на свіжому повітрі. Це чудовий час, коли можна розслабитися, повалятися на траві, пограти в м’яч чи бадмінтон.
Збираючись на весняний або осінній пікнік, враховуйте, що тепло в цей період року оманливе, тому підбирайте досить теплий ансамбль, обов’язково візьміть теплу куртку з капюшоном, що не промокає: якщо вдень буде тепло – її можна відкласти в бік, зате при погіршенні погоди вона зіграє .
Підійдуть спортивні костюми – у них зручно розташуватися на колоді біля багаття, побігати, а «олімпійка» захистить від вітру.
Дівчатам можна вбратися у вільні джинси («бойфренди»), футболку, зверху одягнути теплий кардиган. Скінні відкладіть убік – вони на таких вилазках не надто зручні.
Ще один варіант – у військовому стилі: сорочка, штани карго, куртка. Для пікніка у травні чи вересні – саме те, що треба.
Пікнік влітку – чудовий спосіб відпочити, приємно провести час із друзями на свіжому повітрі. Найбільш зручні варіанти одягу в спеку:
шорти та майка;
легкий комбінезон;
сорочка та бриджі.
Для дівчат, які хочуть і на пікніку залишитися жіночними, не розлучаючись із сукнями, дизайнери рекомендують сукні та спідниці у стилі «сафарі».

Дача

Поїздка на дачу у багатьох сімей сьогодні асоціюється не з тяжкою роботою на грядках, а з приємним відпочинком на природі. Якщо ви зібралися провести вікенд на дачі, нема чого розшукувати старі сукні та вицвілі футболки, які «не шкода». На дачу можна і потрібно одягнутися красиво!
Підійде спортивний стиль: укорочені штани для жінок, для молоді – шорти, легкі світлі штани для чоловіків у віці, а зверху – футболки, легкі сорочки, можна використовувати вишиті елементи або одягнутися у вишиванку.
Використовуйте за бажанням сукні прямого силуету в смужку, горошок, клітинку, а також моделі в стилі «сафарі», туніки.
Якщо ви плануєте проводити чимало часу на сонці, подбайте і про закритий одяг: світла сорочка з довгим рукавом завжди актуальна. Ну і, звичайно, візьміть купальник або плавки, якщо ваш відпочинок передбачає сонячні ванни.
На голові – капелюх, панама, бейсболка.
Надягніть сонячні окуляри – і ви повністю готові до відпочинку на дачі!

Екскурсія

В останні роки все більш популярними стають поїздки вихідного дня з відвідуванням визначних пам’яток, розташованих у своєму регіоні. Також під час відпустки ми із задоволенням вирушаємо на екскурсії, щоб ближче познайомитись із регіоном, де проходить наш відпочинок.
[wppg id=”62783″]
Зазвичай в такі поїздки одягаються ретельніше, ніж на пікнік або турпохід, але варто враховувати, що поїздка передбачає дорогу в автобусі або в автомобілі, пішохідну частину екскурсії, а значить, одягатися слід з урахуванням цих особливостей.
Одяг повинен бути не обтягуючим, а досить вільним, не стискаючим рухів. Особливу увагу зверніть на те, щоб вона була з тканин, що не мнуться – тоді ви сміливо вийдете з автобуса і вирушите разом з гідом на прогулянку пам’ятними місцями. І, звичайно, всі ми любимо фотографуватися: ретельно продумайте свій образ.
Для такої поїздки в теплу пору року підійдуть джинси, капрі, штани з плащової тканини в спортивному стилі. Зверху – футболки з коротким або довгим рукавом, светри, толстовки – залежно від погоди. Обов’язково захопіть із собою бомбер із флісу або джемпер, теплу кофтинку.
На ногах – кеди, кросівки, снікерси.
Якщо ви збираєтеся відвідати церкву, музейний комплекс у палаці, картинну галерею, одягнутися варто суворіше. Жінкам підійдуть сукні-сорочки, спідниці із футболками, балетки. Чоловікам теж не рекомендується одягати шорти, спортивні костюми – краще вибрати штани «кежуал», футболки, сорочки, светри.
Якщо поїздка відбувається в холодну пору року, зазвичай учасники екскурсій їдуть у повсякденному одязі. Це припустимо, бажано тільки замість пальта одягнути куртку, що не промокає, а також особливо ретельно вибрати взуття, віддавши перевагу непромоканим моделям на низькому стійкому підборі.

Пляж

Поїздка у спекотний день на пляж передбачає мінімум одягу та наявність купальника (плавок для чоловіків).
Виберіть моделі з відкритими плечима, які легко знімаються та одягаються: сукні-халати, вільні сарафани. Чоловікам підійдуть легкі шорти та футболки чи майки.
Поблизу водойм добре виглядають морські мотиви: біло-блакитна гамма, вузлики, зав’язки на одязі, тільники.
На ноги – таке саме легке взуття: шльопанці, сланці, в’єтнамки, сандалії. На голову – бейсболку або капелюх (елегантний з полями або солом’яний). Не забудьте сонцезахисні окуляри, каремат та містку сумку, яка гармоніюватиме з вашим цілісним чином.

Вікові особливості одягу для поїздок за місто

Хоча загалом дизайнери рекомендують усім, хто виїжджає за місто, одягатися у більш вільному, демократичному стилі, ніж у робочий час, існує різниця між молодіжною та більш «зрілою» модою.
Молоді люди віддають перевагу більш сміливим і відвертим варіантам, яскравим і навіть епатажним образам. Старші, як правило, вибирають речі більш стриманого формату.
Міні-спідниці та короткі шорти рекомендуються молодим дівчатам та жінкам. Старшим дамам краще вибрати капрі, що злегка прикривають коліно.
Джинси із латками, рваний дизайн – вибір для підлітків та молоді.
Облягаючі речі продемонструють стороннім все, що вам хотілося б приховати. При ідеальній фігурі футболки та светри «в обтяжку» можна спокійно носити, якщо є проблеми – краще відмовитись від таких моделей.
«Кислотні» кольори погано гармонують із зморшками та «попливлою» фігурою – залиште їх молоді.

Основні вимоги до одягу для поїздок за місто

Щоб ваша поїздка пройшла максимально успішно, дотримуйтесь простих правил.
Вибирайте одяг за погодою. Будьте готові до того, що несподівано похолодає або піде дощ. Ваше екіпірування має бути максимально адаптованим до пори року та прогнозу.
Одяг повинен бути зручним: не надто вільним, не надто обтягуючим, щоб ви змогли в ньому легко рухатися.
Особливу увагу приділіть взуттю, оскільки вам доведеться багато рухатися.

Зупиніться на практичних речах: простих, легких, комфортних. Знайдіть «золоту середину», щоб виглядати доречно та гармонійно, залишаючись навіть під час поїздок за місто стильними та оригінальними!

Які обмеження накладає Covid на подорожі

У сучасних реаліях ми маємо пам’ятати про те, що епідем-ситуація будь-якої миті може внести корективи до наших планів. Необхідність вакцинації стає все більш очевидною: ми не обговорюватимемо тут питання здоров’я, а лише згадаємо про те, що без сертифікату про антиковидні щеплення ви зіткнетеся з численними обмеженнями в міжрегіональних поїздках, не кажучи про міжнародне сполучення. Ці ж складнощі чекають на нещеплені громадяни при відвідуванні культурно-масових заходів і навіть закладів харчування. Вакцинація чи знову і знову складати ПЛР чи експрес-тест – і це вже наша даність.