З чим носити вишиванку жінкам?

Вишиванка – унікальна частина жіночого гардеробу. У ній криється неймовірна чарівність і жіночність, глибока народна мудрість і справжнє мистецтво народної вишивки, що передається з покоління до покоління. Це не просто символ патріотизму, а втілена в одязі жива енергія, архетипи та оберегова символіка.
У той же час завдяки зростаючій з кожним роком популярності вишиванок, вони набувають все більш демократичного значення і стають універсальним предметом одягу, який жінки носять не лише з нагоди урочистостей, а й у повсякденних ситуаціях. Вишиванки поєднуються практично з будь-яким вбранням. Головне правило: не перенавантажувати деталями свій образ. Якщо вишивка на сорочці яскрава та поліхромна, їх має бути монотонним та стриманим.

З чим носити жіночі вишиванки?

  • Вишиванка зі спідницею. Одне з найчарівніших і жіночних поєднань. Найбільш ефектно виглядають спідниця в підлогу та спідниця-сонце. У класичному варіанті вишиванку слід заправити у спідницю, зробивши образ більш строгим та елегантним. Вишиванка на випуск формує більш демократичний та вільний силует. Модниці воліють поєднувати вишиванку зі спідницею-олівцем та високими шпильками.
  • Вишиванка з джинсами. Сучасне молодіжне рішення. Вишита сорочка добре виглядає з вузькими та прямими джинсами. Класно, коли колір візерунків перегукується із тоном джинсів. Заправляти чи ні – на ваш розсуд: вишиванка навипуск виглядає більш демократично, а заправлена елегантніше. Бажаєте додати образу легкості, вибирайте балетки. Одягнете каблук під джинси – отримайте стильніший і сексуальніший образ.
  • Вишиванка з брюками. Така цибуля виглядає дуже вишукано. Суворі брюки-дудочки у поєднанні з вишиванкою та шпильками – відмінний вибір для модної тусовки чи ділової зустрічі. У цьому варіанті віддавайте перевагу вишиванкам у спокійних тонах з неяскравою та краще монохромною вишивкою. Штани вільного крою (особливо з натуральних тканин) також добре поєднуються з вишиванкою.
  • Вишиванка та діловий костюм. Такий образ стає все більш популярним серед чоловіків. Але й жіночий костюм чудово виглядає разом із вишиванкою. Головне правило: вибирайте досить строгу однотонну вишиванку з непомітним орнаментом (бажано в тон самій сорочці).
  • Вишиванки та легінси. Довгі однотонні легінси виглядають дуже стильно у поєднанні з вишиванкою-тунікою. Дуже добре, якщо тон низу перегукується з кольором самої вишиванки або хоч би візерунком.
  • Вишиванка із шортами. Справжній літній молодіжний хіт. Вишиванка з коротким рукавом та коротенькі джинсові шорти – дуже легкий та стильний образ. Також чудово з шортами поєднується довга вишиванка-халат під пояс. Більш ошатний варіант – монохромна вишиванка та шкіряні шорти.
  • Вишиванка з хутряним або замшевим жилетом. Прекрасний вибір для холодного сезону. Таке поєднання виглядає дуже стильно та оригінально.
  • Взуття до вишиванки. Звичайно, взуття підбирається не стільки під саму вишиванку, скільки під низ та образ загалом. З джинсами та шортами чудово поєднуються як снікерси та босоніжки, так і черевики на грубій підошві, зі спідницями балетки та класичні туфлі, діловий костюм відмінно доповнять шпильки. А в холодну пору року родзинкою вашого образу можуть стати чоботи-козаки у традиційному українському стилі.

Аксесуари до вишиванки

  • Сумки. Зрозуміло, для класичного образу (сувора спідниця, класичні штани або костюм) і сумка потрібна відповідна – класика або клатч. А ось у поєднанні із шортами та легінсами вже можна взяти етнічну сумку-торбу на зав’язках, моделі з вишивкою, рюкзачки, невеликі сумочки через плече.
  • Прикраси. Не забувайте, що найкраще – ворог хорошого: вишиванка сама по собі вже прикраса. І навіть до найстриманішої та однотонної вишиванки потрібно підбирати аксесуари з великою обережністю, щоб не перевантажувати образ. У моду увійшли обручки з вишитым перстнем або національним орнаментом на емалі. Можна знайти також сережки, браслети та годинники з українською символікою. Все більшою популярністю користуються коралові намиста з металевими вставками.

Якщо дозволяє модель, чудовою прикрасою служить вишитий тоненький ремінець або пояс.
Аксесуари для волосся також добре доповнюють образ: квіткові обідки, шпильки з елементами вишивки.