Що вдягнути на корпоратив?

У багатьох сучасних компаніях існує суворий дрес-код, щодня колеги бачать один одного у ділових костюмах та сукнях. Але ось настає свято, готується корпоративна вечірка, і всі співробітники, особливо жінки, у передчутті довгоочікуваної події ламають голову: як би причепуритися. Нарешті можна прийти в ефектну сукню, зробити незвичайну зачіску!
При цьому корпоратив – це все-таки ділова вечірка, на якій доречні далеко не всі вбрання та образи. Як підібрати ту єдину сукню, костюм, який дозволить проявити свої переваги, не втративши діловий імідж?

Як вибрати вбрання для корпоративу жінкам

Стилісти рекомендують під час підготовки до колективної вечірки дотримуватися деяких основних правил, які допоможуть чудово виглядати та зміцнити свою ділову репутацію.

  1. Вбрання бажано купити новий. У колективі всі вас знають, ваші сукні та костюми бачили на вас чи на фото у соцмережах. Тільки нова сукня дасть шанс почути від колег: «Вау! Ось це так!”
  2. Доведеться знайти баланс між ефектністю та етикетом. Як би не хотілося надіти обтягуючу, коротку, декольтовану сукню – відмовтеся від цієї ідеї. Все ж таки ви йдете на зустріч зі співробітниками, де таке вбрання виглядатиме дещо вульгарно.
  3. Відкладіть нудну класичну сукню. Сучасна мода пропонує чимало вражаючих акцентів, деталей, доповнень, які допоможуть зробити вбрання стильним. Моделюйте свій образ за допомогою елегантних та стильних аксесуарів.
  4. Враховуйте особливості своєї фігури. Шукайте не наймодніший варіант, а модель, яка підкреслить ваші переваги.
  5. Пам’ятайте про комфортність одягу: вам доведеться танцювати, брати участь у конкурсах, багато рухатися. Сукня має бути зручною!

І головне правило: чим дорожче місце проведення зустрічі, тим вишуканішим має бути вбрання, чим простіше формат свята – тим демократичніший одяг учасників. Якщо вас збирають у недорогому кафе чи прямо в офісі, не варто з’являтися туди у розкішному вечірньому вбранні.

Корпоратив в офісі

Довідавшись, що святкування відбудеться прямо на робочому місці, приготуйте відповідний одяг:

  • коктейльна сукня;
  • варіант у вигляді футляра;
  • вбрання у формі трапеції або прямого силуету;
  • трикотажна сукня з широкою спідницею.

У ситуації, коли святкування відбудеться прямо на робочому місці, можна обійтися і повсякденною сукнею, додавши цікаву прикрасу, зробивши нову зачіску.

Корпоратив у ресторані

Зустріч у хорошому ресторані зобов’язує виглядати відповідно. На такій вечірці доречними будуть стильні вбрання:

  • моделі з шовку та мережив – розкльошені, що летять, але не надто відверті;
  • довгі варіанти вечірніх суконь – правда, без зайвих декольте;
  • одяг облягаючого силуету з розрізом.

У зимовий час краще зупинитися на одязі із непрозорих матеріалів, з рукавами. Якщо зустріч відбувається в теплу пору року, можна підібрати більш легкий та грайливий варіант.

Корпоратив у клубі

Іноді корпоратив проводять у нічному клубі. Здавалося б, є можливість показати себе у всьому блиску! Але все ж таки це не розвага з друзями, а спілкування з колегами. Занадто зухвалі та відверті моделі неприйнятні. Сукні можуть бути більш обтягуючими, ніж на роботі, блискучими, яскравими, але виставляти напоказ оголене тіло таки не варто.
Якщо зазначено тематику вечірки, дрес-код, завдання спрощується, але в інших ситуаціях важливо мати почуття міри.

Маленька чорна сукня

Ось уже майже 100 років у топі переваг стильних жінок залишається модель під назвою «маленька чорна сукня». Це стовідсотково актуальна цибуля, яка завжди буде доречною!
Варіантів цього вбрання може бути безліч: пряме або з спідницею, що розкльошує, з глибоким V-подібним вирізом або скромним овальним, з короткими або довгими рукавами, а, можливо, і зовсім без них.
Прикрасити таку сукню можна вставками та вишивкою, паєтками та стразами, використовувати ювелірні прикраси чи біжутерію, додати до нього модні аксесуари.
Таке вбрання можна одягати на будь-яку вечірку, носити його протягом тривалого часу, і він не втратить своєї універсальності, залишаючись стильним та модним.

Новорічний корпоратив

Новий рік – особливе свято. Святкова мішура, веселі сюрпризи та розіграші, елементи маскараду, карнавалу – все це крутить голову. Але все ж таки постарайтеся не втрачати почуття міри, щоб не почути за спиною смішки співробітників, з якими вам доведеться працювати і після свята.
Отже, що вибрати для новорічного корпоративу?

  1. Стильна чорна сукня – варіант 100-відсоткового влучення «в яблучко».
  2. Модний брючний костюм. Його можна вибрати, якщо на зустрічі є ділові партнери, ключові клієнти, керівництво компанії. Зупиніться на яскравих відтінках: червоний, блакитний, смарагдовий.
  3. Модель з блискітками, паєтками.
  4. Красивий карнавальний костюм, якщо вечірка тематична.
  5. Шовкова сукня із запахом. Тканина, що переливається, струменний силует виглядають відмінно!
  6. Мережева сукня-футляр чудово виглядає на будь-якій жінці, незалежно від статусу та віку.

Добре доповнити свій костюм веселою новорічною деталлю: «шаликою» з блискучого дощу, шапочкою Снігуроньки або Діда Мороза, обідком для волосся з вушками.

Чого слід уникати на корпоративах?

Модні дизайнери склали список небажаних елементів, які не варто використовувати на корпоративі.

  • Виставляти напоказ лейбли, бренди, звертати на них увагу колег. У робочому колективі не прийнято «блискати» брендами – це може спричинити негативну реакцію. Навіть якщо ви прийшли у брендовому одязі, не слід повідомляти про це всіх співробітників.
  • Використовуйте дорогі якісні тканини. Дешеві матеріали можуть спростити наймоднішу модель.
  • Занадто строкаті принти не прийнято носити серед колег навіть на корпоративі. Підберіть однотонну річ або легкий ненав’язливий принт.

Пам’ятайте, що корпоратив – це все-таки спілкування у робочому колективі. Ваше завдання на ньому – виглядати не відверто та спокусливо, а модно та стильно, залишаючись у рамках ділового етикету.

Що одягати на корпоратив чоловікам?

Необхідно враховувати, що корпоратив – не просто веселе проведення часу. Часто на ньому є керівництво, яке хоче в неформальній обстановці подивитися на поведінку співробітників, їхню манеру одягатися, тримати себе. У результаті багато хто отримує довгоочікуване підвищення кар’єрними сходами, а деякі, навпаки, змушені піти з компанії. Тому уважно поставтеся до свого зовнішнього вигляду і постарайтеся дотримуватись міри у всьому.
Свято в офіційному стилі
Якщо корпоратив проходить в офісі, краще прийти в офіційний одяг. Виручить костюм із сорочкою та краваткою. Можливе поєднання темних штанів і світлішого піджака. Якщо зустріч неофіційна, надягніть штани та сорочку з джемпером, жилетом. На ногах – ніяких кед або кросівок, тільки туфлі, причому яскраво очищені і абсолютно чисті.
Допустимо використовувати одяг яскравіших, ніж у діловому спілкуванні, тонів: бірюзова, м’ятна сорочка, піджак у клітку, але в цілому гама має бути вишуканою і не надто строкатою.
Тематична вечірка
Якщо намічається свято у певному стилі, це спрощує завдання: достатньо взяти напрокат відповідний костюм, і ви чудово виглядатимете.